historie spyd kaste

historie spyd kaste

Den spydkast er en atletisk hendelse inspirert av jakt og krigføring. Spydet-lignende apparat ble først brukt som et våpen, og senere av gamle grekerne tidlig på OL. Opprinnelig to hendelser, kaste spyd er nå redusert til en. Selv om ulik materiale og litt i størrelse, har dagens spyd beholdt sin opprinnelige slanke formen

antikke greske OL

Javelin kaste var en viktig del av de olympiske leker holdt i antikkens Hellas. Deltakerne konkurrerte i to separate arrangementer, utfordre hverandre for avstand og nøyaktighet. I nøyaktigheten delen, kastet idrettsutøvere mens salte på en galopperende hest mot målet. Javelin kaster var også en del av femkamp.

Grip

Den spyd var pakket inn med en reim av lær når det brukes for konkurranse i gresk tid. Kalt en Thong, hurlers knyttet det til spydet for å styrke grepet og justere tyngdepunktet på polet. Plassert på rett sted, ville den fine-tuning øke avstanden.

Materials

kastespyd ble tradisjonelt laget av oliventre før sent på 1700-tallet, da de ble laget av hickory. Den hickory kastespyd doblet vekten 400-800 gram og var litt avlang. Dagens kastespyd er laget av forskjellige metaller.

Moderne OL

Den spydkast ble en offisiell olympisk øvelse for menn i 1908. I 1932, ble det en offisiell kvinners arrangement også. I tillegg er spyd en del av mennenes tikamp og sjukamp kvinner (compo'sed av sju hendelser).

Gjeldende forskrift

Det styrende organ av regler og forskrifter for spyd kaste er International Association of Athletics Federations. I 1986, etter at avstanden kaster var overgå den 100 meter terskel, dikterte IAAF endringer i instrumentet sin produksjon. Tyngdepunktet ble presset frem av fire centimeter, noe som resulterer i en 10 prosent tap i avstand. Endringen også redusert problemstillinger der mange kast var landing flat stedet stikker i bakken.


relaterte artikler


hvordan trene for å kjøre spor
historie spyd kaste
kvinners softball treffer tips
hvordan å sette nye lager på SKS
arrow Fletching instruksjoner