sittende volleyball regler

sittende volleyball regler

Sitting volleyball spilles på en bane litt mindre enn den tradisjonelle, stående form av spillet, men spenningen er like stor. Konkurransen i nasjonale og internasjonale ligaer kan bli sterk-og, til tider, selv ganske fysisk, så legg og fot kontakt er ofte laget. En offisiell Paralympiske leker sporten siden 1980, sitter volleyball er kanskje best kjent som et spill spilt av mennesker med funksjonshemninger. Men, kan folk i alle aldre og evner spille og nyte det.

Court, Net og Team størrelse

En gjennomsnittlig sitter volleyballbane er 20-av 32-fot-, delt på midten med en netto ca tre meter høy. Grensene er merket med solide linjer, blant annet et senter linje under nettet. Enten innendørs eller utendørs, bør underlaget være tørt og flatt. Hvert lag har seks spillere sitter på banen, delt i to rader-tre i nærheten av nettet, og tre nær baksiden linjen. Under avspilling, må hver spiller bli sittende, med minst en del av sin baken på bakken.

Scoring

En match består av tre til fem sett. Et sett er vunnet når et lag scorer 25 poeng. Det første laget som vinner tre sett, vinner kampen. Poeng kan tjenes ved å enten tjene eller mottar side. Poeng scoret når motstanderlaget ikke klarer å returnere en ball hit i banen, begår en feil eller får en straff.

Visning

Kast en mynt for å avgjøre hvilket lag som serverer førsteklasses. Spilleren ligger i ryggen høyre hjørne serverer ballen, noe som må gå over nettet. Det laget som vinner ballvekslingen serverer neste. Spillere på hvert lag bytter på å tjene, ved å vri mot høyre. Etter det første settet, lag alternative serverer først.

General Dos og ikke gjøre

Som standard volleyball, må en sitte volleyball team returnere ballen over nettet med tre treff eller færre. Selv om ballen kan bli rammet i alle retninger, kan ikke spilleren treffe ballen to ganger på rad. Ballen kan heller ikke bli fanget eller kastet. Det er OK for ballen å berøre nettet så lenge det går over. Mens du sitter på første rad, kan spillere føtter og ben berøre motsatt side av banen så lenge den motsatte lagets spill ikke blir hindret. Hand kontakt er også tillatt så lenge minst en del av hånden berører midtlinjen, eller er direkte over den.


relaterte artikler


kitesurfing skoler
flott ungdom fotball øvelser
guttenes baseball øvelser
offentlige golfbaner i nærheten av Yulee, Florida
mls fordeler
Little League softball regler og forskrifter
regler om slutten sonen
volleyball skyter regler
sittende volleyball regler
topp 5 rangering golfkøller for kvinner