regler om slutten sonen

regler om slutten sonen

For de som ikke er bevandret i fotball terminologi, refererer slutten sonen til området på feltet som et lag prøver å komme for å score. Det er to end soner, en på hver side av feltet. De er enkle å få øye på TV eller fra tribunen fordi de er vanligvis malt med navn og farger på hjemmelaget.

End Zone Størrelse og grenser

Hver ende sone dekker hele bredden på feltet og spenner 10 meter fra front til bak. Begynnelsen på slutten sonen kalles mållinjen (eller fly) og er merket med en klar hvit linje. Hvert hjørne av slutten sonen er merket med en lys neon pylon. Den delen av feltet utover siden og bak grenser slutten sonen regnes ut av spill.

Scoring touchdowns

Et lag scorer seks poeng (kalt en "touchdown") når en spiller krysser mållinjen med ballen. Faktisk offisielle NFL reglene sier at bare en del av ballen må krysse mållinjen i orden for seks poeng å bli scoret (dette er kjent som u00ABbryte flyet"). Spillerne kan løpe ballen over mållinjen selv, eller de kan ta et pass til slutt sone selv om ballen ble kastet fra utenfor mållinjen. Etter en touchdown er scoret, forsøker et team for en ekstra punkt. En kicker prøver å sparke ballen gjennom et par oppreist innlegg bak slutten sonen.

Feet i Bounds

Bare fordi en spiller er forbi mållinjen betyr ikke at han har automatisk scoret. I NFL-Amerikas største profesjonell fotball-en spiller har til å ha to føtter inne i slutten sonen ytre grenser når han kommer i besittelse av ballen for å score. Dette blir det viktigste hvis en spiller prøver å fange et pass til slutt sonen. Han må komme ned med to meter i banen for å score en touchdown. I amerikansk college fotball, men reglene sier at en spiller å fange et pass i slutten sone trenger bare ha én fot i banen for å score.

Defensive Scores

Offensive spillere er ikke de eneste spillerne som kan score. Hvis en quarterback er sparket (det vil si, taklet) i sin egen slutt sone, får de defensive laget to poeng. Dette kalles en "sikkerhet. " På samme måte, dersom det angripende laget drops-eller fumbles-ballen og ballen ruller ut av baksiden av end sonen, den også teller som to poeng for den defensive laget imidlertid. dersom det angripende laget fumbles ballen og den defensive laget gjenoppretter den i sin slutt sone, får defensive laget en touchdown. Endelig kan en defensiv spiller ta pass ment for en offensiv spiller-". Avskjæring" kalles en Den defensive spilleren kan kjøre den andre veien ned i feltet og scorer i sin ende sone for en touchdown.relaterte artikler


Buffalo Bill spill
flott ungdom fotball øvelser
kitesurfing skoler
typer pitching kiler
regler om slutten sonen