flott ungdom fotball øvelser

flott ungdom fotball øvelser

Det er mange flotte ungdom fotball øvelser for trenere å velge mellom. . Unge spillere kan dra nytte av et bredt spekter av aktiviteter. Nybegynnere krever vanligvis mer vekt på grunnleggende ferdigheter som dribling og skyting, mens eldre barna kan gå videre til mer avanserte taktiske konsepter som besittelse og defensive formen. Drill varianter florerer, uansett hvilken aldersgruppe du arbeider med.

Stop og Go

USA Youth Soccer anbefaler Stop og Go dribling drill for yngre spillere i 6-8 år braketten. Denne øvelsen vil hjelpe nybegynnere mestrer kunsten å drible ved forskjellige hastigheter samtidig kontroll over ballen. Alle spillerne starter med en ball i beina. Veiledere bør be spillere til å spre seg slik at de har nok plass til å manøvrere. Treneren blåser i fløyta og spillerne begynner å drible rundt feltet på et svært sakte tempo. Neste gang treneren blåser i fløyta spillere må umiddelbart fange ballen og slutter å bevege seg. Da treneren vil blåse for tredje gang, og signaliserte spillere til å begynne drible så fort som mulig ned i feltet. Den påfølgende fløyte vil bringe spillerne tilbake til en langsom jogge, starte syklusen.

Power og Finesse

Coaching Soccer 101 foreslår å prøve Power og Finesse skyting drill for spillere i alderen 8 to14. Denne øvelsen lærer barna å skyte hardt fra avstand og sted skudd fra kort hold. Teamet keeper tar sin plass i målet, og treneren står litt til side med en stor tilførsel av fotballer. Resten av laget danner en enkelt-fil linje som starter omtrent 5-10 meter tilbake fra 18-meteren. Treneren vil da rulle en ball ut til den første spilleren i linje. Spilleren vil treffe ballen i mål med kraft, og deretter kjøre fremover. Treneren vil rulle en annen ball til den samme spilleren når han setter seg inn i boksen. Spilleren må treffe denne andre ball med presisjon, forsøker å plassere det utilgjengelig for keeper. Spillere må hente begge sine baller etter skyting og returnere dem til treneren slik at boret kan fortsette. Denne syklusen gjentas for hele teamet. Spillet kan gjøres konkurransedyktig med et par ekstra regler. Spillere som savner både skudd er eliminert. Spillere som gjør ett skudd tilbake til baksiden av linjen, og sykle gjennom på nytt. Spillere som gjør begge skuddene kan utfordre en av sine lagkamerater i kø for å straffe-spark skuddveksling der den første spilleren til å savne er eliminert. Den siste spilleren som står vinner spillet.

Possession Passering

USA Youth Soccer også nevner Possession Passing spillet som en nyttig drill for tenåringer i alderen 14 og oppover. Denne øvelsen får spillerne til å fokusere på viktigheten av å kontrollere besittelse gjennom forsiktig forbi og bevegelse uten ball. Treneren skal dele hans spillerne opp i tre grupper. Spilleområdet skal være bare halvparten av feltet, og tvinger spillerne til å tilpasse seg i nærmere begrensningene. Hver av de tre lagene skal være iført en annen farge for å skille lagkamerater fra motstandere. Bare én ball er brukt, og bare ett lag kan være på krenkelser av gangen. De to andre gruppene spiller forsvar mot det tredje laget frem til besittelse er vunnet av en ny gruppe, noe som medførte at tidligere angripende lag bytter til forsvar. Målet med spillet er å strengen 5 går sammen på rad for et punkt. Treneren holder tellingen på hvor mange pasninger og tilsvarende poeng hvert lag hyller deg, gir samtidig innspill til hvordan spillerne kan bevege seg uten ball for å komme i bedre posisjon og holde besittelse.


relaterte artikler


flott ungdom fotball øvelser
Buffalo Bill spill
regler om slutten sonen
kitesurfing skoler
typer pitching kiler