hvordan å utføre en tenbin Nage som svar på en yokomon uchi streik i aikido

hvordan å utføre en tenbin Nage som svar på en yokomon uchi streik i aikido

Aikido er satt sammen av et enormt vell av kast og kampmanøvrer, hver tilsvarer en bestemt form for angrep. Filosofien bak denne kampkunsten er at både forsvarer og angriper skal flytte på konsert. Dette krever mye arbeid og praksis for forsvareren, som han må identifisere motstanderens angrep og svare med riktig forsvaret. Lær å utføre en Tenbin Nage, eller "Elbow Kast," som svar på en Yokumon Uchi, eller "Side av hodet" strike.

Du trenger:. .
Bag eller ryggsekk


en
Face motstanderen direkte, grovt regnet 3 til 4 meter fra hverandre. Hold vekten på kulene på føttene og beina på skulder bredde. Din motspiller skulle nærme direkte med to lange skritt, heve sin høyre hånd høyt og få det ned i en diagonal streik som han skulle sikte på siden av halsen din.
To.
Omgå å din rett, roterende å holde kroppen vendt mot motstanderen. Dette vil tvinge motstanderen til å pivot og forsøke å fortsette sin side hånd streik. Løft dine åpne hender til å lett ta tak i angriperens arm ved håndleddet og lavere underarmen. Guide den ned til stopper rett foran deg, omtrent under nivået ved midjen.
Tre.
Ta godt tak på angriperen håndleddet med høyre hånd og trekk motstanderens arm ut til høyre for deg så langt du kan. Dette vil tvinge ham til å vende ryggen mot deg.
Fire.
Kom inn og skyv venstre arm opp under motstanderens høyre armhule. Force skulderen inn i hule i armhulen, løfte med beina og midjen samtidig som du skyver frem til å øke motstanderens vekt og sentrum av balanse, og skyv den frem.
Fem.

Len deg forover i midjen og trekke på skuldrene mens du trekker sin høyre arm bakover mot din høyre side til å kaste motstanderen frem i en skulder roll. Lett guide ham frem ved hjelp av sin høyre arm, men ikke opprettholde en fast tak i den etter rullen har begynt å unngå uhell å skade motstanderens håndledd, albue eller skulderledd.

Tips og advarsler


 • I Aikido den ene initiere kontakten er kjent som Uke og den reagerer på kontakt er kjent som Nage. Dermed meste av teknikker i Aikido omfatter begrepet Uke eller Nage å angi om flyttingen er brukt som et angrep eller en respons på et angrep. Alle Aikido lære involverer samspillet mellom Uke og Nage, ligner Yin og Yang. I dette tilfellet, ved å utføre en Tenbin Nage, vet du at det er en defensiv trekk som svar på et angrep.


 • relaterte artikler


  hvordan de skal forsvare mot en bak angrep mens man sitter
  hvordan du gjør en tang soo do hoppe spinning hook kick
  hvordan du kan utvikle li makten i tai chi
  hvordan du gjør en judo sukuinage
  hvordan å studere Aikido teknikker
  hvordan du utfører en stein blokk i wushu
  hvordan kniven streik suspendert bord bryte
  hvordan wing chun offensive manøvre
  hvordan du utfører en hoppende tilbake kick i soo Bahk do
  hvordan å knytte en judo belte