Wimbledon tennis regler

Wimbledon tennis regler

Siden 1877 har Wimbledon vært den fremste profesjonelle tennis turnering. Holdt på All England Croquet og Lawn Tennis Club, er Wimbledon den eneste store tennis turnering spilles på gress. Som enhver tennis turnering, følger Wimbledon til de offisielle reglene avtalt mellom International Tennis Federation (ITF), Association of Tennis Professionals (ATP), Women's Tennis Association (WTA) og Grand Slam komiteen, men også håndhever noen av sine egne regler som er unike for turneringen.

Kleskode

Wimbledon opprettholder en streng kleskode krever spillere å kle nesten helt i hvitt (med unntak av logoer, trim og enkelte tilbehør som håndledd-og pannebånd). Mens det er noe lempning med stil, som Rafael Nadal's varemerke pirat bukser og cutoff skjorte som han hadde på seg da han vant sin første Wimbledon i 2008, omfatter tradisjonelle antrekk for mannlige spillere i Wimbledon hvite-farget skjorte og hvit bukse shorts. På kvinnenes side, har spillerne alltid benyttet kreativitet i å konfigurere deres all-hvitt garderobe, fra skjørt og shorts til profesjonelt utformet tennis kjoler med unike detaljer.

hviledag

Den midterste søndag i Wimbledon har blitt utpekt som en hviledag. Mens alle fire majors kjører over en periode på nesten to uker, er Wimbledon unikt i at alle spillere får en sjanse til å samle krefter på midten søndag unntatt i ekstreme tilfeller, spesielt været, noe som kan forsinke tidlig runde spiller og at bestemte kamper å bli spilt på midten søndag. Spillere gjenoppta spille på mandag, som ofte har blitt referert til som "Magic mandag," med spillerne i sitt fjerde runde kamper.

femte sett tiebreaker

Wimbledon følger et "nei femte sett tiebreak" regel som tillater spillerne å fortsette å bo på tjene stedet for å gå til et tiebreaker på 6-6 i femte sett. Denne regelen er ikke bare unik for Wimbledon, og brukes av alle de store turneringene, bortsett fra US Open. Mens regelen er vanligvis ikke et problem, etter den episke første runde kamp i Wimbledon 2010 mellom amerikanske John Isner og fransk spiller Nicholas Mahut slutt endte på en score på 70-68 i femte sett, og ble den lengste tenniskamp i historien, noen kritikere kaller for en endring i reglene som ville tillate en tiebreaker i femte sett i Wimbledon.


relaterte artikler


Slik praksis tennis etikette
å spille singler tennis
om samurai sverd
hvordan bli fordekte
hva er en bo ansatte?
Wimbledon tennis informasjon
hvordan spille ekstreme tennis
Wimbledon tennis regler