bungee hopping problemer

bungee hopping problemer

Den mye rapportert følelse av eufori etter et strikkhopp er produsert av mer enn 200 prosent økning i B-endorfin immunoreactivity. Den tilhørende økning i blodtrykk, puls og mengden blod leukocytter, derimot, tyder på at en rekke av kroppens systemer kan bli mer negativt påvirket. Det finnes også flere enkeltstående eksempler på problemer som kan oppstå ved dette relativt nye aktiviteten

Generelt Skader

Skader og dødsfall knyttet til strikkhopping er ikke ofte, men skjer nok for at det skal være grunn til bekymring. Eksempler inkluderer jumpers offer for peroneal nerve parese og kvadriplegi. Rapporter om mindre alvorlige traumer har vært mange. En undersøkelse fant at halvparten av hopperne på et område hadde en medisinsk klage etter hopp deres. Disse varierte fra hodepine, tåkesyn, svimmelhet, nummenhet i ben og muskelsmerter.

Sikkerhet

Tekniker feil og utstyr svikt har vært mest rapporterte problemer forbundet med strikkhopping siden starten i 1955. En slik dødsulykke resulterte fra strikkhopp tauet klarer å absorbere den akkumulerte potensielle energien i den fallende personen. Dette førte til at tauet til å bryte som jumper nådd bunnen.

General Eye Problemer

Bungee hoppere har presentert leger med et bredt spekter av øyeproblemer inkludert bilaterale subconjunctival chemosis og blødninger, periorbital blåmerker og retinal blødninger. En studie rapporterte i American Journal of Ophthalmology, beskrev fire pasienter med alvorlig strikk ledningen-relaterte contusion skader. Disse inkluderte netthinneavløsning, hornhinnen slitasje, linse subluksasjon, iridodialysis, hyphema, sekundær glaukom, glasslegemet blødninger og netthinneavløsning. Tre pasienter trengte øye kirurgi og alle fire led fremre kammer vinkel resesjon, noe som kreves gjentatt oppmerksomhet.

Orbital Emfysem

Forskere skriver i Journal of Medicine Science in Sports Exercise beskrev en 28 år gammel bungee jumper som dykket av en 160 meter høy bro som krysset en elv. Finalen av hoppet var at mannens hode dyppet i elva. Imidlertid førte den plutselige nedsenking i en slik økning i lufttrykket inne i nesen og bihulene at det førte til en orbital emfysem. Dette tar form i form av en stor hevelse under øyet. Det ble helbredet i fem dager etter en antibiotikakur.

Retinal Blødning

Muligheten for retinal blødning betyr at bungee jumpere kan risikere å miste synet. En 23 år gammel kvinne bungee jumper lidd denne typen retinal komplikasjon. Forskere skriver i tidsskriftet for internasjonal Ophthalmology beskrev hennes høyre øye er fundi som viser overflatiske retinal blødninger. Hennes venstre øye presenterte en sub-intern begrensende membranen blødning.


relaterte artikler


typer av skate ramper
Slik mold snowboard støvler
hvordan å lage en motorsykkel tubed dekk slangeløse
hvordan å bygge en barna rock klatrevegg
hvordan til 360 flip (skateboarding)
Slik relace en baseball hanske
hvordan å bli klar for atv racing
hvordan å lage en skateboard halfpipe
Slik transport airsoft våpen
typer skateboard lastebiler