typer stoff for snowboard klær

typer stoff for snowboard klær

Snowboarding er en sport som ikke bare er ekstremt fysisk, men oppstår under kalde og vanskelige forhold. På grunn av dette, må snowboard klær beskytte utøverne mot vær og vind uten å hindre deres prestasjoner. Det er noen få materialer, både syntetiske og naturlige, som er vanlig i snowboard klær.

Gore-Tex

Gore-Tex, gjorde et materiale stort sett av polytetrafluoretylen, er kjent for å være både pustende og vanntett. Stoffet, som ble patentert i 1976, har blitt et svært populært valg for snowboard klær. Mens flere andre materialer er også vanntett, noe som er en viktig funksjon i snøen klær, noen av dem også gjør at luft kan passere gjennom. Denne funksjonen i Gore-Tex klær legger til komfort sin. Gore-Tex elementer, blant annet jakker og bukser, en tendens til å være den dyreste av alle snowboard klær.

Ull

Ull er en av de eldste typer stoff som brukes til å beskytte folk mot kulden. Selv moderne snowboard-klær er vevd sammen med denne tråden laget av sau pels. De fleste ull som brukes av snowboardere tar form av fleecejakker, som fungerer godt som tynn, men oppvarmingen lag som kan gå under en tyngre frakk. Snowboarding innebærer konstant kontakt med snø, men, og siden ull er mer absorberende enn Gore-Tex eller andre materialer, er det mest effektivt som et under lag.

Polyester

Polyester er en type stoff som finnes i nesten alle typer klær, og snowboard klær er ikke noe unntak. I de fleste tilfeller, er polyester fungerer som en erstatning eller brukes i tillegg til ull. Dette er fordi de to er like, men polyester er billigere å produsere. Selv polyester ikke holde på varmen, så vel som ull gjør, har den fordelen av å være mindre absorberende. Snowboard elementer, fra hansker til jakker, da bygget med polyester, pleier å være det mest prisgunstige.

Ethylene Vinyl Acetat

Ethylene vinyl acetate (EVA) er ikke et allment kjent materiale. Det kan være best sammenlignes med en skumgummi substans, og det er ofte brukt i slimhinnen i snowboard støvler. Selv om slike støvler kan ha plast og gummi på utsiden, er EVA en særlig effektiv måte å gi inn støtte og demping for snowboarder aktive føtter. De fleste av disse liners er avtagbart, slik at støvlene til luft ut etter en lang dag i bakken.


relaterte artikler


topp karakter snø boards
utstyr som brukes i bull riding
definisjon av karabinkrok
hvordan å lage en mini skateboard
hvordan skateboarding trekk
hvordan å stoppe på langrennski gå nedover i dyp snø
hvordan du kan bygge din egen grafikk på et rullebrett dekk
hvordan du kan designe dine egne dekk for skateboard
snøbrett og kneskade
den beste kitesurfing drager