deler av en ATV

deler av en ATV

De deler og komponenter av en ATV er svært spesifikke. Men de deler felles mange av de samme karakteristikkene av biler og motorsykler. Sammensetningen av bilen er designet for ekstreme forhold og off-road bruk. ATV er svært innstilt ytelse maskiner med heavy duty design og år med utvikling

Major ATV komponenter

For å forstå de viktigste komponentene i en ATV, må du starte med de viktigste struktur, og det er rammen. Det er kjernen som alle andre komponenter tie tilbake til. Rammer er vanligvis laget av stålrør. High-end ytelse sport ATV noen ganger har aluminiumsrammer.

Inne i rammen er motoren. Ligner på en motorsykkel, er motoren som regel montert i midten av kabinettet, under rytteren. I de fleste tilfeller ATV motorene er ensylindret. I de tilfeller av enkelte store bar terrengkjøretøy i 800cc-serien, er motoren består av Twin sylindere. Ting som EFI (elektronisk bensininnsprøytning) er den nye, moderne standard. Alle nye ATV har 4-takts motorer.

Deler av at motoren er overføring. Det er her ATV varierer sterkt i seg selv. Utility eller arbeid ATV, oftest kommer med helautomatiske girkasser kontrollert med et belte. Ligner på en snøscooter, disse sendingene bare kreve at rytteren å presse gassen, gjør trans resten. Noen ATV nå har bilindustrien stil automatiske girkasser som har gir kontrollert av elektronikk. Sport ATV oftest har en motorsykkel-stil girkasse med en manuell clutch at rytteren må kontrollen.

Utvidet komponenter

Utover motor og girkasse, er det ATV design som ligner på andre fire hjul kjøretøyer. Den mest åpenbare delene er hjul, aksler og fjæring. Utility ATV har heavy duty understell. I fronten mest moderne ATV har doble hang A-armer, med nav og spindler, der hjulene bolt på.

På baksiden, sport modellen ATV-funksjonen et enkelt sjokk montert på en solid bakre aksel og swing arm. Sport ATV er viktig, justerbar fjæring og komplekse. Utility ATV ofte har IRS (Independent Front Suspension), som har en bakre satt opp lik fronten.

Gjøre det gå

Som med andre komponenter, er det forskjeller i hva hjelper en gitt ATV sette makt til bakken. Moderne Utility ATV handler om firehjulstrekk. Disse maskinene har CV (Constant Velocity) leddene som biler i front, og ofte har forseglet aksel stasjoner /differensial bak. Sport ATV er enklere og tradisjonelle. For det meste, får kraften til bakhjulene via tannhjul og kjeder. Sport ATV er bare bakhjulsdrift.

Reiseinformasjon at strømmen på bakken er spesielt utformet dekk. Utility ATV funksjonen radial design dekk med store ører. Sport ATV har en annen type dekk, ofte radial, bias eller ply kadaver. I de fleste tilfeller kan disse dekkene er montert på lett og sterk aluminium felger. Noen nedre enden ATV fortsatt tilby stålfelger.

Cockpit

Når gummi oppfyller skitt, satt ATV seg ut fra andre fire-hjuls kjøretøy ved bruk av en enkel komponent, styret. ATV låne fra motorsykkelen verden igjen og bruke tradisjonell styring stengler koblet via tie-rod ender, som stiger opp til sykkelstyret. På disse styret har du mange komponenter som starter med en tommelgass og håndtak. Det kan være Bremsehendler, clutch spaker eller begge. Vanligvis sted på eller i nærheten styret er tenningsnøkkelen slots og andre ting som choke spakene, elektrisk start knapper, og andre kontroller for lys, gir, revers og varsellamper.

Mens du holder disse styret, bør bakre enden være på et sete, og føttene skal være fots-plugger. Noen nytte ATV har gulvbord i stedet for, eller i tillegg til fot-plugger. Mens sport ATV vanligvis funksjonen sikkerhetsnett under foten-plugger, kjent som nerfbars.

Den ATV som regel har en gass-tank foran setet. Tanken er vanligvis dekket av de viktigste visuelle delen av ATV, plast. ATV plast vil variere mye fra type ATV, til produsent. Utility ATV har store tunge plast, designet for å holde rytteren tørr og de andre komponentene rene. Sport ATV har mindre plast, designet for å være lys og beskytte rytteren fra steiner og stokker, men ikke nødvendigvis søle og skitt. Motoren og komponenter er også godt synlige på sport ATV på grunn av mindre plast. Alle ATV plast er designet for å være sterk og holdbar.

Ulike Men Samme

Selv om ATV kan ha mange forskjeller, er det en ting de alle har til felles at de er utformet for sin spesielle bruk. ATV tåle ekstreme temperaturer, stein, gjørme, vann, flygende vrakrester, ujevnt terreng, tauing, haling, pløying og hva rytteren kan kaste på dem.


relaterte artikler


hvordan du kan lage ditt eget skateboard online
hvordan finne et skate spot i new york
hvordan du gjør en håndstående på en trampoline
hvordan å lage en skateboard mold
hvor kommer fregner fra?
om skateboard triks
hva slags utstyr trenger du å hoppe i fallskjerm?
hvor å fjerne riper fra atv plast
hvordan å kite surfe
hvordan å bryte i motorcross støvler