hvordan du velger sko til hesten din

hvordan du velger sko til hesten din

Akkurat som mennesker, har alle hestene en annen type av foten, noe som krever en annen tilnærming til hvordan de er skodd. Ikke alle hesten trenger sko og ikke alle hester kan gå uten sko. Forstå det grunnleggende om hest sko sammen med hjelp av en god smed er de viktigste ingrediensene for å lykkes

Du trenger:.
Pålitelig Hovslager /Blacksmith
. God forståelse av hesten.


en.
Finn en hovslager som du liker å jobbe med og respekt. Smeder kan variere i dyktighet og pris. Bare fordi de tar mye betyr ikke alltid at de er bedre enn konkurrentene sine, betyr det at de har funnet folk som vil betale så mye. Akkurat som alle andre tjenester, være sikker på at du kan enkelt kommunisere og stole på dem.
To.
Se hvordan hesten beveger seg.
Tre.

Sammenlign hvordan hesten beveger seg med den jobben du forventer dem å utføre.
fire.
Forstå makeup på hestens foten fra utsiden. Se på utsiden for chips, sprekker eller splaying. Dette er tegn på svakhet. Se på fargen; hvite hover er svakere enn mørke hover
5
Plukk opp foten og se på undersiden av hestens fot. . . Inspiser hoven for steder av slitasje. Hester har en tendens til å legge mer press på visse steder, og dette vil slites ned i hoven eller nåværende sko de har på i de steder av press. Se på veggen av foten og se hvor mye hoven (grå) er på utsiden av den hvite linjen. Dette kan bare gjøres uten en sko på hestens foten. Også se etter misfarging som vanligvis er tegn til blåmerker.
6.
Bestem etter disse vurderingene, med hovslager, hvilke sko kan være muligheter. Visse hovslagere føler seg mer komfortabel med visse sko og metoder.
7.
Forstå hva de forskjellige skoene. Steel sko gir mer støtte, mens aluminium skoene er lettere å gi hesten et flytende ganglag, men er ikke veldig støttende for en svak fot. Flat skudd hester og de med grobunn symptomer generelt gjør det bedre med mer skoen for eksempel en bar sko. Hester med backend svakhet (kne-og haseledd) pleier å like en grad sko eller pute bak. Hester med såre føtter gjøre det bra med full pads og silikon, eller noen ganger bare et rim pad. Lim på sko er stor for hesten med tynne hoven vegger eller sprø føtter. Swedges, borium og tå grabber legge trekkraft.
8.
Gjør små endringer med shoeing hver gang smeden kommer. På denne måten gjør det lettere å vite hva endre hjalp. For mange endringer for raskt kan gjøre mer skade enn godt, og du vil ikke vite hvilke endringen var mulig problem.

Tips og advarsler


 • Spør rundt i din hest samfunnet for pålitelig hovslagere.
 • Generelt vedlikehold for en typisk hest er å være skodd eller trimmet hver 5-6 uker. Dette kan variere med prestasjonsnivå og ernæring.
 • Prøv alltid å forstå endringen du prøver å gjøre. Hvis du ikke er sikker på om en metode eller sko slå det opp eller spør rundt.
 • Noen ganger er det raske reparasjoner, og så andre ganger er det tregere reparasjoner. Vær tålmodig og alltid stille spørsmål når du ikke forstår noe.


 • relaterte artikler


  hvor å putte i platen golf
  hvordan du bytter bremser
  hvordan å bygge en drag-racing bil
  hvordan bli mosjonsaktiviteter ligaer
  Slik kjole å gå snowboard
  hvordan du beregner poeng per 48 minutter i basketball
  hvordan å treffe golf baller over farer
  hvordan å skyte utenfor skudd i basketball
  hvordan man kan kjøpe curling hansker
  hvordan du kjører i et pulver puff løp