Listen over utstyr for fjellklatring

Listen over utstyr for fjellklatring

Hvis du begynner å seriøst vurdere fjellklatring, mest spesielt klatring utendørs, vil du sørge for at du er riktig utstyrt. Det er mange variabler å vurdere når ruste seg for en klatretur, fra været til terreng til avstand. Nøye vurdere hver av disse variabel som du begynner å samle deg utstyret du trenger til å rocke eller fjell klatre.

Ytterjakker

Din yttertøy er avhengig nesten utelukkende på de værforholdene du kommer til å møte under stigning din.For varmt og tørt vær, vil du ha på og bære med deg shorts, kortermet skjorte, lange ermer, lyse skjorter for å beskytte mot solbrenthet på lange stigninger, og en ball cap eller løpere cap som beskytter mot sol og blending.For vått vær, bør en regn jakke og bukser legges å pakke. For kaldt og snø bør du bærer med deg vind-skjell, en isolert jakke og bukse, og et hode strømpe, lue eller snø cap.

Sko og støvler

Den type tilnærming sko du bruker kommer helt an på terreng . Tørr mark tilnærminger kan gjøres med røde roser eller flip-flops. Lang eller særlig grove og steinete tilnærminger kan kreve fjellsko. Snowy terreng krever snø støvler.Klatring sko avhenger spesielt på terrenget av ruten selv og dine personlige preferanser. Mange klatrere bærer flere par sko til ulike formål. For eksempel, et par av flat-bottom all-around klatring sko for enkel klatrer og crack arbeid er gode å ha. Du ønsker kanskje å bære et par tett og aggressivt konveks klatring sko for overhengende ruter, eller skånsom og ganske vanskelig fotarbeid.

Rope

I nesten alle tilfeller, en All-Around Single tau vil være tilstrekkelig for klatre. For stor vegg klatrer eller ruter med særlig skarpe kanter, kan det være lurt å ta en arbeidshest Single tau. For lette og raske stigninger hvor du ønsker å teste grenser, Skinny Singles er lettere og har mer elegant tau design for en slik prestasjon.

Hardware

Hardware deg haul med deg en klatre omtales som en " rack. " Det er flere alternativer å vurdere blant annet på racket.En sele som passer deg godt og at du er trygg i er det første og viktigste stykke maskinvare. Din neste viktigste stykke maskinvare er en hjelm for å beskytte seg mot spesielt farlige faller og fallende steiner.For enkle klatrer som kommer til å kreve bare en topp-tau sikringsutstyr system, trenger du bare karabiner, webbing og potensielle ankere i form av en mutter-stoppere eller cams.For kompliserte tradisjonelle rutene, trenger du alt fra et par til mange cams og nut-stoppere.For isklatring, stegjern, isøks, snø anker og is skruer er nesten alltid nødvendig.For synkende, kan en synkende ring brukes, men en dyktig klatrer kan erstatte med en karabinkrok.For Rappellering, er en sikringsutstyr enhet som du selv velger viktige.

Tilbehør

Det kan være lurt å vurdere å bære noen ekstra elementer for å beskytte mot de fleste variabler. Disse elementene er kritt og kalk bag for hånd-fuktighet, en multi-purpose oppadgående og Etrier til evakuering og stigende, og en slynge for å holde ekstra maskinvare og rock-beskyttelse.


relaterte artikler


hvordan starte fjellklatring
hvordan du bruker fjellklatring gear
hvordan å kaste en ball scuff
hvordan komme i gang med innendørs fjellklatring
hvordan bli en fjellklatring guide
om fjellklatring
forskjellen i innendørs fjellklatring sko mot utendørs klatring sko
hvordan snowboard med fjellklatring støvler
hvordan du kan forbedre fjellklatring teknikk
fjellklatring utstyr