om fjellklatring

om fjellklatring

Fjellklatring er en av de mest utfordrende og givende av idrett. Når du lærer fjellklatring, lærer du på fjellet. Det er nok av muligheter for en nybegynner på fjell som ikke er for utfordrende, så ikke nøl med å ta det første skrittet. Dine guider og instruktører vil ikke be deg om å gjøre noe de ikke føler du kan håndtere. Før du vet ordet av det, vil du være en del av noen utfordrende stigninger

Du trenger:.
Tape Measure
. Blyant.
En venn.
2 ark med 3 /4 "Kryssfiner.

Hensyn

Fjellklatring er utfordrende og eventyrlystne, med et element av fare. Vurderer en rekke faktorer før du tar på fjellklatring, for eksempel hvor du kan ta leksjoner. Det er viktig å ta lærdom før takle selv en liten fjell klatring ekskursjon. Ta klasser på et sted som Nord-Amerika Alpine Mountaineering School, med klatring skoler som ligger hele Nord-og Sør-Amerika. De tilbyr en rekke programmer for klatrere på alle nivåer. En annen faktor å vurdere før du tar opp fjellklatring er din helse. Sørg for at din generelle helse er opp til de strenge fysiske utfordringer knyttet til sport. Store høyder kan være farlig for noen mennesker med visse helsemessige forhold. Sjekk med din personlige lege om eventuelle problemer du måtte ha med fjellklatring og din helse.

Typer

Fjell har ulike egenskaper, og det er visse typer fjellklatring for hver enkelt. De teknikker og ferdigheter som trengs for hver stil av fjellklatring undervises annerledes. Det finnes isbreer der du kombinerer rock, is og snø klatring. Alpine fjell klatring, noe som krever at samme kunnskap, er det brukt på en annen måte. Waterfall isklatring, hvor du klatre opp en frossen foss, og fjellklatring, hvor du klatre opp skjær ansiktet av et fjell, også kreve ulike teknikker og utstyr.

Funksjoner

I breen klatring, vil du gå både opp fjellet og over vidstrakte is og navigere rundt dype sprekker. For ferdsel på bre, må du kle i lag med egnede klatring klær, aldri vanlig street klær. Du trenger også en alpin klatresele, isøks med bånd, plast fjellklatring støvler, klatring hjelm og hva din guide foreslår. Du bruker stort sett den samme utstyr for isklatring. For alpin klatring, trenger du det samme utstyret som for bre-og isklatring pluss justerbar trekking staver, fjellklatring sko og en standplass enhet. For fjellklatring, du må fremdeles lag klær, men avhengig av været, det er tider du kan bruke korte ermer. Du trenger mye av det samme utstyret som i alpin klatring, med unntak av isøks.

Geografi

Hver fjellet vil ha sin egen geografi og personlighet, som gjør hvert fjell klatring eventyr annerledes. Du må vite så mye du kan om terrenget og været, for eksempel når temperaturen begynner å varme opp på fjellet du erobre. Isbreer er mer utfordrende og farlig som været blir varmere. Du må vite hva slags rock du vil støte på når du går rett opp på siden av et fjell. Det er best å klatre med noen som kjenner fjellet like bak på hånden slik at du kan lære av sine erfaringer og kunnskap om det spesielle fjellet.

Advarsel

Fjellklatring krever full konsentrasjon og engasjement. Følg rådene til dine guider til brevet, som bringer den typen klær og utstyr de sier å ta med. Kontroller at du har alt utstyret som anbefales av guider også, og vet at hver klatrer vil ha sitt eget utstyr behov.


relaterte artikler


hvordan bli en fjellklatring guide
fjellklatring utstyr
hvordan du bruker fjellklatring gear
hvordan å kaste en ball scuff
om fjellklatring
hvordan å kle for fjellklatring
hvordan starte fjellklatring
å gå på ski i Brig, Sveits
hvordan å kaste en gyroball