hvordan du bruker fjellklatring gear

hvordan du bruker fjellklatring gear

Fjellklatring, i alle dens former, er en farlig sport, og bør bare forsøkes av ansvarlig og passform enkeltpersoner. Jeg kan imidlertid bevitne den oppfatning at det er trolig den mest underholdende utendørs sport det er

 

 


 

Du trenger:
fjellklatring:.
tau.
sele.
quickdraws.
klatring sko.
klær.
trad gear (for mer avanserte tradisjonelle klatrere).
generelle mountian klatring:.
støvler.
klær.
ti nødvendigheter.
 


en.
Kjøp utstyret ditt! For nybegynnere til klatring, er REI trolig din one-stop-shop sted. En god idé, fordi utstyret kan være dyrt, er å få en REI kort med et medlemskap. På den måten kan du få en ti prosent utbytte i butikken kreditt på de fleste elementer du kjøper. REI har det meste av starteren-type utstyr du trenger. Hvis du ikke finner det der, kan du gå til steder som Marmot, North Face, Patagonia, eller mange andre steder. Ved kjøp av utstyr, prøve å få det nye, og hvis du kjøper den brukt, være sikker på å finne ut hvordan brukte utstyret er, du ønsker ikke å kjøpe noe utstyr som vil bryte på deg. . . Unn dette utstyret som om livet avhenger av det, fordi det sannsynligvis vil når du begynner å klatre
2
Noen grunnleggende utstyr for klatring inkluderer: et tau, rask uavgjorte, klatring sko , klær, en sele, og en standplass enhet som en gri-gri eller ATC. For mer avanserte tradisjonelle klatring, vil du trenger beskyttelse som nøtter, cams, venner, etc. For generell Fjellklatring, mer korrekt kalt fotturer, gear inkluderer: fjellsko, klær, og en ryggsekk. All klatring vil mest sannsynlig kreve noe form for støvler, klær og en ryggsekk.
tre.
Bruke klatrefjell utstyret ikke er for komplisert. Det meste av utstyret kommer med manualer, som du må lese før bruk, men jeg vil forklare prosessene for noen grunnleggende elementer. I fjellklatring, en ATC, eller andre sikringsutstyr enhet, er det du bruker til å fange din partner i tilfelle av et fall. Tauet du bruker vil ikke bare festet til klatrer, men også tredd gjennom beskyttelse på ruten, som bolter eller tradisjonell beskyttelse.
Fire.
ATC er en liten enhet som klipp til en låsing karabinkrok på selen din. Alt du trenger å gjøre er å ta en bit av tauet og satte den gjennom ATC, så klipp som bite gjennom en låsing karabinkrok at ATC er også hekta på. Tauet skal lede fra posen, gjennom ATC, til klatrer. Ha alltid hendene på tauet når Rappellering din partner. I tilfelle av et fall, må du stramme grepet på tau med brems hånd (den hånden som er fanget siden av tauet som går fra ATC til posen), og stoppe tauet beveger seg gjennom ATC. Den belayer er den som styrer bevegelsen av tauet gjennom enheten, så sørg for å gi klatrer nok tau mens du fremdeles konstant oppmerksom. Når klatrer når toppen av ruten, vil du senke dem ved å ta opp all slakk i tauet så sakte la ut tau som vil tillate så å rolig ned til bakken.
Fem.

Bruk et tau vil bli forklart med de andre stykker av utstyr. I hovedsak er det festet til klatrer, og det er det som holder dem fra å falle til en grusom død. For å utnytte tauet effektivt, må du bruke quickdraws. Quickdraws er to karabiner festet med en lengde på nylon webbing. Du bare klipp en karabinkrok av QuickDraw til beskyttelse i rock, (en bolt eller tradisjonell gear), og deretter klippet snoren gjennom de resterende karabinkrok slik at tauet går fra karabinkrok tilbake til deg, slik at du kan bestige. Dette er ledende, du vil mest sannsynlig bli topp-roping med en venn første gang (i hvert fall har du sannsynligvis burde). I toppen roping, fører tauet gjennom et anker til deg fra belayer din, og det er liten sjanse for å falle mer enn et par meter da belayer fanger deg. Bly klatring er mye mer farlig og fossen er som regel mye lenger.
6.
Som med de fleste idretter, benytter klatring spesielle sko med klebrig gummi. Bruk av disse er enkle, bare få et par som passer veldig tett, og satte den på, følger at ved snøring det opp eller å gjøre opp borrelås. Du kan få hjelp med valg av sko på ditt lokale REI. Jeg vil ikke gå inn å plassere tradisjonelle gear, som det er noe man må lære å gjøre første hånd, som det er ekstremt farlig og vanskelig å få rett.
7.
Nå, hvis klatring virker litt skremmende, er fotturer mye lettere og mye billigere. Til tur, trenger du god, solid støvler, som kan bli funnet og montert på, du gjettet det, din lokale REI. Husk under en fottur for å bringe de ti essensielle, nemlig klær, vann, mat, og, hvis du har en, en måte å kalle noen for eksempel en mobiltelefon.
8.
Med noen fjellklatring, må du sannsynligvis en ryggsekk. Klatring og fotturer ryggsekker er ikke som din hverdag ryggsekken. De må være sterke, store, og passer godt med en god holdning. Du kan ha noen plass i de fleste ryggsekker til deg på REI, da de er ganske god til det. For klatring, bruker du din ryggsekk for å bære utstyr, mat og vann, som du gjør i fotturer. Pass på at du ikke overbelastes ryggsekken, og også lagre alt utstyret i tørre områder for å hindre mugg.

 

Tips og advarsler


 

  • behandler utstyret med respekt
  • være forsiktig og lese manualer for utstyr du kjøper, fordi å forklare alt de gjør i detalj vil trolig ta minst en 500 skritt artikkel, gitt forskjellige gear disse dager
  • Fjellklatring i enhver form er farlig og muligens livstruende
  • ALLTID bruke buddy-system
  • husk å kjøpe kvalitet utstyr, avhenger ditt liv på det
  • ikke gå ut og rock klatre med baredenne informasjonen, er det en farlig sport, og du skal aldri gjøre det uten riktig opplæring fra en erfaren klatrer
  • denne artikkelen er ment bare å gå over det grunnleggende i utstyr bruker, ikke detaljerte instruksjoner for bruk


relaterte artikler


hvordan starte fjellklatring
om fjellklatring
å gå på ski i Brig, Sveits
hvordan å kaste en gyroball
fjellklatring utstyr
hvordan bli en fjellklatring guide
hvordan å kaste en ball scuff
hvordan å kle for fjellklatring
hvordan du bruker fjellklatring gear