om fotball baller

om fotball baller

Fotball er ansett å være verdens spillet. For kjærligheten til spillet, fans fylle stadion, publikum barer og klynge rundt fjernsynsapparater. Spillere studere spillet, toget nådeløst og spille med samme enthusiams som sine fans og sine landsmenn. Alle mens ligaer og fotballklubbene finjustere regler, utstyr spesifikasjon og kvaliteten på game. That kjærlighet til spillet siver inn i alle deler av sporten-inkludert ballen. Alt fra ballen form og størrelse til struktur og komponenter er viktige i produksjonen av verdens beste ball.

Historie

Bare legender har teorier om hvor den praksis som passerer rundt luftfylte baller begynte. Pig blærer, lær baller og selv hodeskaller der normen tilbake i middelalderen, men i 1855 Charles Goodyear revolusjonerte fotball. Goodyear introduserte den første vulkanisert gummi ball. I 1862 HJ Lindon forverret på fremgangen da han introduserte sin "oppblåsbar gummiball. "The Federation of International Football Associations tilpasset en standard ball format fra det engelske Football Association 's format for å produsere det vanlige" 27-28 tommer "omkrets og 14-16 gram vekt.

Funksjon

The fotball er det sentrale punktet i en kamp. Spillerne konkurrerer om posisjon og kontroll over ballen i håp om å sende den inn en motstanderens mål. Med unntak av keeper, fotballspillere guide ballen med føttene, hodet, eller brystet. spillere forhånd ball med en rekke skudd som overskrifter, stasjoner og dropkicks.

funksjoner

I dag, er fotballer består av en blære, fôr, og dekk. Blæren er i kjernen av ballene og laget av naturgummi eller butyl. Gummi gir den beste kontakten og sprette mens butyl baller holder luften lengre. Fôr er laget av bomull, syntetisk stoff eller en kombinasjon av de to. Fôret bidrar til å forme og styrke ballen. Fôret legger også vekt og sprette til ballen. Kunstskinn erstatter nå skinn brukt på tidlige ball. Den syntetiske utvalg ble godkjent fordi i motsetning til standard skinn, ikke syntetisk lær ikke absorberer vann. Vann absorberes av et skinn ball fra en våt felt veier ballen ned. På en vanlig ball, er det syntetisk lær skåret inn i 32 sekskant-og i noen tilfeller femkanter blir brukt. Når sekskantene er bundet sammen, det skaper en symmetrisk kule-andre baller kan bruke et variert antall brikker per liga standarder. Den kunstskinn brikkene er sammen med syntetisk flerkjernet streng som kan være forsterket med kevlar-paneler kan også være limt til slimhinnen, men ofte produserer hard baller.

Typer

Baller kommer i tre hovedtyper, innendørshall, futsal, og utendørs. Recreational ballene er laget av den laveste kvalitet materiale med den laveste kvaliteten på komponentene. Innendørs ball følger samme format som utendørs baller for blæren og fôr, men utsiden av ballen er konstruert med filt. Futsal baller er sammensatt av et skum senter. Futsal baller svarer godt til vold av en hard banedekke. Utendørs baller består av tre sub-typer; "rekreasjon," match "og" profesjonell. "" Recreational "baller er tøffere og er egnet for ikke-standard overflater. " Match "baller er inspisert av en liga for kvalitet. " Match "baller er mykere enn" rekreasjon "baller og har bedre sprett. " Professional "baller er laget . . av topp kvalitet materiale og det er komponenter er vedtatt av FIFA

størrelse

Størrelsen på ballen er regulert av en forening eller aldersgruppe Balls kommer i tre størrelser; "3", "4" og "5. " 3-baller (23 til 24inches, 11 til 12ounces) er for barn åtte år og under. 4-baller (25 til 26 inches 12-13 gram) er for åtte til 12-åringer. Size "5S" er standard størrelse.


relaterte artikler


hvordan du får billig sportsutstyr
hvordan å konkurrere i idrett aerobic
hvordan unngå forstuinger i fotball
hvordan en sammensatt bue arbeid?
hvordan å ri en gang prøve på sykkel
hva er en brukt golf cart verdt?
hvordan å fullføre en kjøre blokk som en offensiv linjespiller
hvor mye koster det å golf på Bali Hai klubben i Las Vegas?
hvordan spille frisbee fotball
hvordan du gjør bueskyting