hva er Solheim Cup?

hva er Solheim Cup?

Den Solheim Cup er en konkurranse avholdes annethvert år mellom de beste profesjonelle kvinnelige golfspillerne fra USA og Europa. Arrangementet ble første gang arrangert i 1990 og er oppkalt etter Karsten Solheim, grunnleggeren av Karsten Manufacturing Corporation

Format

Den Solheim Cup er en tre-dagers matchplay arrangementet. De to første dagene er delt inn i fire økter, med åtte foursome og åtte fourball kamper finner sted. Den siste dagen har 12 enkelt kamper.

Scoring

Scoring er basert på et poengsystem. Twenty-åtte poeng totalt tilgjengelige-én per kamp-men begge lagene er tildelt et halvt poeng dersom kampen ender i uavgjort. Den regjerende mester krever 14 poeng for å beholde trofeet, mens det andre laget må vinne 14,5 poeng for å vinne Solheim Cup.

Spillere

Hver side består av 12 golfere, men utvelgelsesprosessen for lagene varierer . De 10 amerikanerne kvalifisere basert på deres prestasjoner over en to-års periode, mens kapteinen velger de to andre spillerne. Som for det europeiske laget, de fem beste spillerne fra Ladies European Tour poeng sammenlagt kvalifiserer direkte, i tillegg til de neste fire høyest rangerte spillerne i Rolex Rankings på et gitt cut-off date. De siste tre golfspillere er valgt av lagkapteinen.


relaterte artikler


abc bowlingkuler regler
NFL playoff regler for fastsettelse av tidsplan
informasjon om jakt på hesteryggen i england
burde jeg bruke dichlor eller trichlor sjokk i en over bakken pool?
fotballkarriere informasjon
hvordan trene hjemme for fotball
hvordan du utfører en preride sykkel inspeksjon
hvordan å kjøpe nye ski støvler
hvordan du kan dekorere basketball hoops
hvordan å bryte en pressekonferanse i basketball