Hvordan velge en våtdrakt for surfing

Hvordan velge en våtdrakt for surfing

Bølgene kan være å gå av, men det vil ikke saken mye om din våtdrakt føles som en maske jersey. Iført en dårlig tilpasset våtdrakt er så godt som ikke er iført en i det hele tatt, så velge riktig dress er første skritt til økten. Når du shopper for våtdrakt, vil du hele tiden se 3 /2 eller 4 /3. Dette er tykkelsen av drakten i millimeter. A 3 /2 at brystet er 3 mm tykk, og armer og ben er 2mm tykk. En 5/4/3 betyr 5mm i brystet, 4mm i armer og 3 mm i bena
en.
Finn ut hvilke forhold du vil surfe. Personlige preferanser kommer inn i bildet her. Avhengig av hvor kaldt du vanligvis får:
Hvis vannet er mellom 60 og 70 grader F, en 3 /2 vil være bra
Hvis vannet er mellom 55 og 60 grader F, en 4 /3. ville være bedre.
Hvis vannet er under 55 grader F, en 5/4/3 eller 6/5/4 hette drakten skal brukes.
to.
Finn en lokal butikk som selger våtdrakt. Kjøpe online kan være billigere, men hvis drakten constricts eller er for løs, vil du ende opp med å tilbringe mer på hypotermi behandling.
Tre.
Ta på drakten. Hvordan kjennes det?
Fire.
Lag en padler bevegelse. Har du et komplett utvalg av bevegelse?
Fem.
Krangel ned på knærne. Kan du flytter beina fritt?
6.
Sjekk rundt halsen. Har neopren knipe nakken? Er det lett å puste og svelge? Kan du snu hodet så langt som vanlig?
7.
Nod hodet opp og ned. Toppen av våtdrakt skal være tettsittende, men ikke for stramt. En løs hals vil la kaldt vann strømme nedover ryggen når du dykker under en bølge.
8.
Undersøk passer nøye før du kjøper den. Pass på at det ikke er noen hull eller tårer i neopren. Kjør fingrene over bindingene inne i drakten, og ser at det ikke er noen frynsete strenger (hvis den er sydd) eller hull i gummi (hvis den er limt. )

Tips og advarsler


 • Hvis du har en venn, be om å få prøve drakten sin. Det er kanskje ikke passer helt, men det vil gi deg en ide om hva du ønsker /trenger.
 • Moderne drakter er mye varmere enn de fra og med et par år siden. A grensestrøm 3 /2 er like varm som en 4 /3 eller til og med 5 /3 fra noen år tilbake.
 • Ikke glem tilbehør! Det er mange forskjellige måter som passer deg for den kalde. Rashguards er tilgjengelig i 0,5 og 1mm tykkelse. Støvler kan brukes til å holde føttene slitt, samt hansker og hetter når det er veldig kaldt. Også et tynt lag vaselin kan brukes på ansiktet ditt for å beskytte den fra iskalde vannet og isete vind.
 • Surfing kan være farlig eller til og med dødelig. Vennligst ta alle forholdsregler og søke profesjonell rådgivning og opplæring før du forsøker dette.


 • relaterte artikler


  hvordan finne en ekstrem skysurfing klubb
  hvordan å lære ekstreme skysurfing historie
  hvordan du gjør en flytende plattform mens du surfer
  hvordan å dukke opp på et surfebrett
  hvordan ekstreme skysurf trygt
  Slik kryss-steg på en lang surfebrett
  hvordan å holde meg varm mens du surfer
  Slik lipslide på et surfebrett
  Hvordan velge en våtdrakt for surfing
  hvordan du ser ekstreme skysurfing konkurranser